Om VSF

Det är härligt att vara student! Som student kan man utvecklas som människa i en harmonisk miljö. Man får gå på mängder med spännande föredrag och dessutom få betalt för det. Det är en underbar känsla att hela tiden delta i en förbättrad kunskapsnivå i samhället. Att få göra sitt i den vetenskapliga utvecklingen. Dessutom råder det en solidarisk stämning på universitetet, alla hjälper varandra så att ingen ramlar och slår sig. Som student får man lära sig att tänka kritiskt och inta en neutral ställning till information. Studentlivet är helt enkelt underbart!

Känner du igen dig i beskrivningen av studentlivet ovan? Inte vi heller. Vi studenter måste våga bryta den bilden.

Det är mycket som är sjukt i den akademiska världen. Varför tvingas vi som inte har rika föräldrar att leva som råttor för att ha råd med studierna? Varför utnyttjas vi som slavar av bemanningsföretag? Varför är de akademiska diskurserna sprängfyllda med ideologi? Varför är föreläsarna så ofta sexistiska gubbar? Varför har de böcker vi läser inte ett skit med våra liv att göra? Varför kostar studentlitteraturen skjortan? Hur kan rasismen vara på frammarsch i ett allt mer modernt och upplyst samhälle?

Frågorna är många. I VSF Stockholm försöker vi ha en kontinuerlig diskussion om vad vi kan göra för att förbättra studenters situation. Vi sysslar inte med plakatpolitik, vi tror inte att lösningen på studenters problem är att vi ska lära dem de rätta politiska budskapen, istället utgår vi från vår egen situation som fattiga och utsatta studenter.

Vänsterns Studentförbund är ett socialistiskt och feministiskt förbund som är organisatoriskt oberoende men som sammarbetar och sympatiserar med Vänsterpartiet och Ung Vänster. Vi välkomnar alla studenter som är missnöjda med sin situation och som vill förändra denna genom kollektiv kamp.

VSF finns på en rad universitet runt om i Sverige. För att läsa mer om VSF kan du gå in på VSF:s förbundssida. Där finns bland annat principprogram och stadgar. Där kan man också läsa tidningen ”Pergite”.

Nedan finner du frågor och svar om vår verksamhet.

Är VSF en social rörelse?

Vad vill ni uppnå med alla era bokbord?

Är ni kommunister?

Annonser