SL visar sitt rätta ansikte – och det har en ful liten mustasch

I morse möttes kollektivtrafikanterna vid Östermalmstorgs tunnelbana av en vidrig syn. Sverigedemokraterna hade fyllt hela taket i rulltrappan med rasistpropaganda! Snart visade det sig dock att detta inte var en olaglig affischering, utan en helt laglig sådan. SL har alltså sålt affischeringsutrymme till SD, och gett dem fritt fram att sprida myter om tiggare.

”Helt enligt lagar och policies!”, försvarar sig SL. Jaha, men då så. Så länge en betalar för sig är det tydligen fritt fram att sprida rasistisk smörja. För inte behöver väl SL förhålla sig till andra spelregler än de som kapitalet satt upp?

Vi vill inte behöva få rasistisk propaganda uppkörd i ansiktet när vi nyttjar den här stadens kollektivtrafik. Vi vill inte heller att det bolag som ägs gemensamt genom landstinget ska spä på det hat som redan finns mot utsatta grupper. Det finns två rimliga sätt att reagera på detta:

1. Avgiftsstrejka. Precis som komikern Soran Ismail så vill vi uppmana alla stockholmare att säga nej till denna perversa tolkning av yttrandefriheten genom att vägra att betala SL:s (hutlöst höga) avgifter.

2. Agera! Ikväll (3/8) kommer folk att samlas i Östermalmstorgs tunnelbana för att ta ner rasistpropagandan. Imorgon (4/8) kommer folk att samlas på samma plats för en demonstration.

Embedded image permalink

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s