Stöduttalande för ockupationen av Högdalens gamla skola

I lördags öppnades dörrarna till Högdalens gamla skola upp av ett lokalt initiativ som går under namnet Högdalens Vänner. Sedan dess har lokalerna varit ockuperade, och används i dagsläget som ett Folkets hus.

Fastigheten såldes ut 2010 av det borgerliga styret i stadshuset. Sedan dess har lokalerna stått oanvända, och nu vill den nya ägaren Veidekke riva byggnaden för att istället bygga bostadsrätter där. Det nya området ska heta ”Teaterkvarteret” och marknadsförs med orden ”12 minuter från SoFo”.

Fastigheten såldes ut mot lokalbefolkningens vilja, och kan inte ses som något annat än ett tydligt framåt för den aggressiva gentrifiering som pågår av Stockholms förorter, och som driver bort de gamla invånarna från dessa.

VSF Stockholms stöder Högdalens Vänner i deras beundransvärda insats för att behålla demokratiska rum och ta tillbaka makten över sin förort, och vill även uppmana människor och organisationer att stödja ockupationen. Hjälp till att hålla huset genom att vara på plats, bidra med pengar eller saker som behövs, och: ställ krav på våra folkvalda.

Det är anmärkningsvärt att den nya rödgrönrosa majoriteten i stadshuset inte har bemödat sig att kommentera detta initiativ. Ta ert ansvar och bemöt den kritik som lokalbefolkningen i Högdalen för fram!

Läs mer på teaterkvarteren.se eller på Högdalens Vänners facebooksida. 

Foto: Högdalens Vänner

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s