Picknick, FUM och kommande aktiviteter

I tisdags (7:e juni) vi firade vi vårterminens avslutande och sommarens intåg med en picknick i Tanto. Efter vissa tekniska problem fick vi igång grillarna och vi diskuterade bland annat sommarens aktiviteter. (mer om det i inläggets sista stycke)

Så här många studenter krävs det för att tända en grill om ingen av dem är naturvetare.

I torsdags (9:e juni) hölls detta verksamhetsårets första kårfullmäktigemöte (FUM). Val av kårstyrelse var huvudfrågan för mötet och flera märkliga scener utspelades. Innan mötet hade två sammanslutningar skapats, dels Ekonomerna och The International Party (TIP) och dels HumSam, S-studenter, Gröna Studenter (GS) och Juridicum. VSF och Moderata studenter beslutade sig oberoende av varandra att stödja den andra sammanslutningen vilket redan på förhand gav den klar majoritet.

När May Al-Boujassam från HumSam presenterades som kandidat till kårordförande kunde då Ekonomerna och TIP hålla sig utan skickade först upp Sebastian Lindholm från TIP, som inte var valbar då han inte valts till kårstyrelsen, och sedan skickade Ekonomerna ner en kandidat till talarstolen som efter en knapp minut drog tillbaka sin kandidatur.

Efter att valet till talman genomförts, samt när kandidaten till vice kårordförande frågades ut, kritiserade TIP talmannens kunskaper i engelska, ett tramsigt beteende från TIP sida menar vi. Även valet revisorer blev virrigt när minoriteten föreslog en person som när kandidaterna presenterats helt sonika tackade nej. I övrigt gick fullmäktigemötet bra även om det gick långsamt med flera onödigt långa pauser i förhandlingarna. I omröstningen om att utse en hedersledamot röstade VSF som enda parti nej. I valen så fick VSF dels posten som vice ordförande i valnämnden och en ersättarplats i kårstyrelsen och vi kommer självklart använda dessa att dra kåren i rätt riktning.

Till sist ska vi räkna upp våra sommaraktiviteter, vi tar likt revolutionen inte semester.
Dels ska vi ha en studiecirkel om kommunistiska manifestet med start den 19:e juni, och dels tänker vi ställa upp med ett lag i Frihetliga fotbollscupen den 20:e augusti. Efter sommaren finns funderingar att kampanja mot höjningen av priserna i SL-trafiken, något som slår särskilt hårt mot oss studenter.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Aktivitetsrelaterat, Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s