”Natten mot den 3 mars 1940”

När vi har bokbord säljer vi den oberoende vänstertidningen Flamman som ges ut en gång i veckan. Tidningen som tidigare hette Norrskensflamman startades 1906 i malmfälten och var fram till 1989 en dagstidning.

Den 3 mars 1940 utsattes Norrskensflammans redaktion för ett bombattentat. Fem personer som bodde i samma hus dog. Sveriges Radio sände idag en gripande dokumentär om bombningen av Norrskensflamman, det värsta terrordådet i Sveriges historia som många inte känner till. Dokumentären målar också upp en bild av hur det var att vara aktiv kommunist i norra Sverige under andra världskriget och finska vinterkriget genom ett antal ögonvittnesskildringar. Attentatet är en viktig del av Sveriges historia och får inte glömmas bort!

För att lyssna på dokumentären ”Natten mot den 3 mars 1940” gå in här

/Elin

Från Konfliktportalen.se: Albert Svensson skriver Västra Hisingen, loaderrorready skriver Curling: Som sport borde vara, andread0ria skriver Ohly – en superhjälte?, Röda Linjen skriver Från Fittja till Kreuzberg, Johan Frick skriver I min ungdom utkämpade jag många hårda strider

För mer vänsterbloggar besök http://www.konfliktportalen.se.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s