Polis polis

På VSFs bokbord får vi ibland negativ respons på vårt flygblad ”Marxismen och staten” som redogör för den borgerliga statens klasskaraktär.

Staten är ju till för att skydda samhällets medborgare brukar det heta. Vi tar fram massor av exempel på att det inte är så – att polisen i grunden är den härskande borgarklassens väpnade organ som syftar till att trycka ner arbetarklassen.

Nu har vi fått ett bra nytt exempel. Polisen har börjat jaga folk som är för fattiga för att lösa biljett på tunnelbanan. Man kan ju fråga sig, om de nu är hela samhällets tjänare, när polisen ska arrestera de parasiter som stulit den svenska välfärden och sålt till vrakpriser på en halvsvart marknad.

Läs mer effekterna av polisens agerande på denna blogg, där det framgår tydligt vad polisen egentligen sysslar med i tunnelbanan.

/Olle

Se även filmen som är inklippt nedan:

———————————————————————————————————
Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Förbud mot vissa kläder är fel, campkent skriver Olagliga lyxbostäder vid kusten., andread0ria skriver Mobbande poliser fångade på film, Josefin skriver För en human sjukförsäkring, L. O. Kristoffer Ejnermark skriver Märklig logik om avtalsrörelsen – inte så märklig…, Mathias skriver Modern fascism: Fascistisering

För mer vänsterbloggar besök http://www.konfliktportalen.se.

Annonser

1 kommentar

Filed under Annonser, Artiklar

One response to “Polis polis

  1. Pingback: Aina spanar och bängen trålar. I tunnelbanan går ingen säker « Röda Linjen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s