Folkrörelsetanken bortblåst på Socialistiskt forum

Socialistiskt forum lördag den 28 november, något som jag och många inom vänsterrörelsen ser fram emot en gång per år. Men i år, kändes det minst sagt inte lika pepp. Visst, om man ville lyssna på före detta sossekändisar som Kjell-Olof Feldt och Anna Greta Leijon om socialdemokratin är i takt med tiden? Ja, då kanske. Eller varför inte höra Wanja prata om jämlikhet. Jag ska inte säga något om Wanja, då jag blev glad av att hon snällt skrev sin autograf i boken jag köpte av henne. Men i år till skillnad mot tidigare år skulle det folkliga slaget tonas ner lite, till förmån för etablerade proffspolitiker och välputsade akademiker. Tidningen Proletären hade ansökt om att få hålla ett möte om storstrejken hundra år och dess lärdomar för dagens arbetarkamp. Men detta kunde lika gärna stå över till något annat år tyckte arrangörerna.

Forumets nya inriktning kan måhända stilla de borgerliga ledarskribenternas stingslighet men knappast bidra till en bred folklig rörelse mot högerpolitiken. Men hav förtröstan alla gräsrötter, vi fick ju trots allt höra Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan hur hans parti skulle vinna slaget om mittenväljarna.  Suck…

/Jessica

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Spykers anbud på Saab lika oseriöst som Koenigseggs, Jinge skriver Riksantikvarieämbetets sökfunktion – Fornsök, Johan Frick skriver Smör, L. O. Kristoffer Ejnermark skriver USA-imperialismen fortsätter

Annonser

1 kommentar

Filed under Artiklar, Debatt inom vänstern

One response to “Folkrörelsetanken bortblåst på Socialistiskt forum

  1. Erik Andersson

    Håller med om högervridningen och den ökande toppstyrningen, men…Septemberalliansen fick ju hålla ett pass om ”Storstrejken, 100 år, Gruvstrejken 40 år, var går den fackliga kampen nu?”, Lagenaseminariet drog 80 pers och det var även ett välbesökt seminarium om arbetarkontroll i Latinamerika på morgonen (c:a 35 pers).

    Alltså inte helt mörkt, även om det var en tydlig tendens. Tror det behövs att pressa på inom rörelsen och bygga vänstern internt för att få så bra karaktär på forumet som möjligt. När en strid sprids konsekvent, som med Lagena, kan inte ledningen förhindra att det kommer med, vare sig de vill eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s