Är muslimerna det nya hotet?

Vänsters Studentförbund Stockholm  och Nätverket Mot Rasism bjuder in till möte.

Ambitionen är att diskutera Sverigedemokraternas framväxt, den växande islamofobin och 2000-talets rasism. En representant från NMR kommer att hålla en kort men övergripande introduktion, med syfte att bygga en gemensam plattform att ta avstamp från i vidare diskussion.

Vi i VSF och NMR ser det här mötet som ett första steg mot de långsiktiga målen att stävja den växande islamofobin och informera allmänheten om Sverigedemokraternas rasistiska dagordning. Mötet äger rum på Stockholms Universitet torsdagen den 26 november, kl 16-17:30 i sal D207.

Varmt välkommen!

Annonser

3 kommentarer

Filed under Aktivitetsrelaterat, Annonser

3 responses to “Är muslimerna det nya hotet?

 1. Hans Tjernström

  Stockholms Univeristet är fyllt av affischer som frågar ”Är muslimerna det nya hotet?” Syftet med mötet må vara gott, men rubriken är ett stort misstag.

  Är det här diskussionen ska ta sitt avstamp? Tanken att väcka nyfikenhet rättfärdigar det inte.

  Riv ned affischerna och återkom när ni har en ny rubrik.

 2. olle

  Som medlem i VSF kan jag faktiskt hålla med om att rubriken är svag. Vi kommer inte att ta ned affischerna, däremot kan vi ta en annan rubrik nästa gång. Dessutom kommer vi att smula sönder alla islamofobiska vanföreställningar på mötet.

  Vi kommer snart att sprida ett flygblad på universitetet där vi ska sticka hål på alla rasistiska argument som gör muslimerna till syndabockar för problemen i samhället. I framställandet av bladet kommer vi att ha tagit till oss av din kritik och inte ha en rubrik som kan uppfattas som misstänkliggörande.

  Tack för responsen!

  Olle

 3. Emil

  Jag är också medlem i VSF och jag håller också med om din poäng, Hans. Rubriken utgår från SDs islamofobiska agenda för att väcka sensation och intresse, på ett sätt som kanske går över gränsen. Vi borde ha diskuterat affischen i hela vår grupp först. Det var bra att du tog dig tid att kommentera detta. Vi kommer inte att ta ned affischerna, men däremot kommer vi fortsätta sprida mängder av antirastiskt material där varje uns av tvivel saknas om vår avsikt: att krossa SD och alla andra rasistiska yttringar.

  Jag hoppas att de diskussioner och den eventuella rörelse vi startar på torsdag, kommer väga upp denna rubriks nackdel hundrafalt. Vid det här laget räcker det inte att tiga ihjäl SDs agenda och retorik, även om det fortfarande är önskvärt, det krävs kollektiv handling för att motverka det nyligen nazistiska partiet.

  Organisationen Södertörns [högskolas] Muslimska Studenters (300 medlemmar) ledning tyckte arrangemanget och affischen var mycket bra. Det kan ju ses som ett tecken på att rubriken inte är ett uppenbart misstag, utan att det snarare är fråga om en svår avvägning som inte hanterats perfekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s