Islamofobin måste bemötas hårt av en konsekvent vänster.

Det börjar bli riktigt jävla läskigt nu. Europa kokar av hat, hat mot muslimer.

Det är exakt samma sak som förra gången, då antisemitismens gift spreds i Europa, kapitalets härjningar och kriser skapar ett behov hos folk att utdefiniera en tydlig fiende, en andre.

I Schweiz pågår just nu en genomrasistisk kampanj inför en folkomröstning. De islamofobiska högergruppernas propaganda är verkligen helt ogenerat rasistisk. Bilden nedan är en poster som pryder var och varannan vägg, exempelvis.

Swiss poster UDC

Budskapet är tydligt – kasta ut de svarta avvikarna. Idag är det dock inte, till skillnad från för tio år sedan, isolerade rasistsekter som står för denna propaganda. Istället är det rika och etablerade liberala partier som öppet bekänner färg som rasister.

hb2rjipspxgenr457x318

Ännu en propagandabild från Schweiz. Den Stora Svarta Konspirationen som vill slita vårt land i stycken. Känns budskapet igen? Detta är alltså inte en bild som fått illustrera en obskyr nazistgrupps hemsida, utan en affisch som sitter uppe på tusentals reklampelare i Schweiz, finansierad av landets högerlobby.

Det kanske mest vidriga med detta återupprepande av historien är inte bara att stora delar av den politiska högern succesivt bekänner färg som rasistsvin, utan att vänstern inte verkar förmögen att markera stenhårt vad det är frågan om. Exempelvis ser man ibland halvislamofobiska tendenser hos vänsteraktivister, där rasisternas och liberalernas problemformuleringar lyser igenom. Detta är fanimig INTE okej!

Visst är många islamistiska grupper djupt ovettiga, och det måste vi i olika sammanhang prata öppet om, men detta får inte göra vänstern oförmögen att peka på huvudproblemet. Huvudproblemet är att muslimer får ta all skit för att kapitalismen håller på att förstöra miljoner människors liv.

Man blir så jävla förbannad på att folk är så förbannat dumma i huvudet.

/Olle

_________________________________________________________________

 

Från Konfliktportalen.se: kimmuller skriver Hamn4an ångar vidare, Jinge skriver Israelisk Organstöld, Anders_S skriver Spekulanterna – Karl-Adam Bonnier, clausewitz skriver Recept för framtidens kockar, L. O. Kristoffer Ejnermark skriver Borgerlighetens diskreta charm går amock på sambolivet, martin skriver

1 kommentar

Filed under Artiklar, Debatt inom vänstern

One response to “Islamofobin måste bemötas hårt av en konsekvent vänster.

  1. Pingback: anarkisterna.com » Arkiv » Stöd de tio Fittjaborna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s