Är VSF en social rörelse?

Ni som läser denna blogg har kanske märkt, att VSF Stockholm är väldigt olika andra politiska ungdoms- och studentförbund.

Vi sysslar inte med lobbyism. Vi ser inget egenvärde med att sälja medlemskap. Vi tror överhuvudtaget inte att det viktigaste med vårt arbete är att dunka in åsikter i folks huvuden som man borde tycka. Vi vill inte in i de fina salongerna, där de stora besluten fattas.

Att många organisationer idag prioriterar sådant är ett uttryck för överpolitisering, en övertro på att den lilla människans kamp mot exploatering och förtryck kan sammanfattas av politiska krav och förhandlingar i samhällstoppen.

Istället utgår vi från att kampen mot den kapitalistiska ekonomin, den patriarkala könsmaktsordningen samt rasismen pågår mitt i våra liv, i vardagens ständiga kamp om tid, resurser och trygghet.

Denna kamp har givetvis en politisk dimension, att förändra det politiska klimatet till vänster är en nödvändig del av kampen för att slå tillbaka dessa plågoandar.

Men vi i VSF jobbar även mycket med att bygga upp en gemenskap och en yta som utgår från oss själva. Att värna om att våra medlemmar inte går under av stress, dålig ekonomi och kulturell utarmning är en grundpelare i vårt arbete. Det är i denna kamp ett ökat radikalt medvetande kan skapas. I det avseende är vi inte bara en politisk organisation, utan även en social sådan.

/Olle

Annonser

1 kommentar

Filed under Artiklar, Debatt inom vänstern

One response to “Är VSF en social rörelse?

  1. Pingback: Mona och reklamen | Jinges Web och Fotoblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s