Hjältar i kampen om staden

cropped-header1

Det finns ett fint gammalt badhus från 1919 i Aspudden som Stockholms stad vill riva som ett led i den aldrig avstannande gentrifieringen av Stockholm. Vad som kan tilläggas är att Aspuddsbadet är ett av Stockholms mest särpräglade badhus och enligt Stadsmuseets klassificering ”särskilt värdefullt från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt”.

Sedan januari har badhuset varit stängt och den 28 september ockuperades byggnaden för att räddas från rivning med slagorden”Fredligt och folkligt bevarar vi Aspuddsbadet”. Det är barnfamiljer, gamla och unga som tillsammans vaktar badet och ser till att det är någon där dygnet runt.

Jag var på besök på Aspuddsbadet denna soliga eftermiddag och blev häpen över hur fantastisk denna aktion är! Man förvånas över dessa varma och solidariska människor som finns runt knuten i denna annars hårda och kalla värld. Aktionsgruppen Rädda Aspuddsbadet gör mig full av beundran och ger mig välbehövlig inspiration inför vintern och vår fortsatta kamp för att ta plats på SU. Det går, kamrater!

DSC00071

Alla som vill hjälpa till med aktionen eller bara komma och stötta är välkomna till Aspuddsbadet! Hör av er till mail@raddaaspuddsbadet.nu eller kom förbi Schlytersvägen 53 i Aspudden! Besök också aktionsgruppens blogg: http://aspuddsbadet.wordpress.com/

/Sandra

P.S. Läs mer här.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Annonser, Bildreportage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s