Vilken entrepenör!

Läser här om snubben som stått med en skylt och erbjudit sina tjänster. Men alltså, är det ett skämt, eller verkar den så kallade ”vänstertidningen” Aftonbladet tycka att det är föredömligt när unga människor tvingas sälja sina tjänster med skyltar på gatan?

Begging_Dog.png

Det äcklar mig att ingen verkar se vilket gift för arbetarklassen denna tacksamhetsmentalitet är. Att stå med mössan i hand och be om ursäkt för sin blotta existens, istället för att kräva sina rättigheter, har blivit en självklarhet.

I vanliga vänsterartiklar brukar det ungefär här ta vid en massa fraser om att lösningen är kollektiv organisering. Och det är så klart sant. Men för att vända trenden måste vi dunka in en annan mentalitet hos folk, en helt annan förhållning till livet på alla plan. Vi måste hamra in, att det aldrig är okej att stå med mössan i hand och så vidare. Om det fortsätter så här kommer vi snart att leva i ett mycket kallare samhälle, där varje medmänniska är en potentiell konkurent. Vi måste få folk att fatta att deras medmänniskor är potentiella kamrater i kampen för bättre villkor.

/Olle

Annonser

2 kommentarer

Filed under Artiklar

2 responses to “Vilken entrepenör!

  1. vsfgoteborg

    Arbetslöshetsromantik när den är som bäst! Om bara alla kunde göra på det sättet skulle vi inte ha någon arbetslöshet alls.

    Som tur är har Linus själv inte några illusioner om att samma sak skulle fungera för andra. Vad Aftonbladet tycker är som sagt mer otydligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s