Stöd studenternas protest i Karlstad mot orättvis bostadspolitik!

Grand Hotell i Karlstad som numera har gjorts om till studentlägenheter ska byggas om på nytt. Det gamla hotellet har sedan en tid tillbaka varit ombyggt till 57 st studentlägenheter, men nu ska alltså kåken återigen göras om till reservat för de rika. Den byggnad som möjliggjorde 57 st lägenheter skall nu bli 8 st lyxbostadsrätter. Studenterna skall självklart bara kastas ut. Tilläggas kan att den minsta lyxlägenheten av dessa åtta är på 350 kvadratmeter. Jag säger det igen – 350 kvadratmeter, skamligt!

Skönt. Nu kan de svinrika njuta i matsalen, salongen, biblioteket eller kanske koppla av lite i relaxavdelningen.  Men som sagt, de rika flyttar in och folket kastas ut. Men visst,  det ligger ju helt i linje med den rådande bostadspolitiken. Claes Örtegren på Omniagruppen som förvaltar huset åt de danska ägarna säger till Nya Wermlands-tidningen . ”det finns flera olika kategorier av människor som vill bo i en paradvåning mitt i staden”.

Jag skulle vilja påstå att det finns EN sorts kategori människor som kan bo i sådana luxuösa bostadsrätter, nämligen kategorin SVINRIKA.  Tyvärr är det inte kategorin studenter som nu ser detta hus som sina hem.  De boende i studentlägenheterna är förstås jävligt förbannade och har bestämt sig för att göra något, att agera. Studenterna ryter ifrån med all rätt!

De har startat en aktionsgrupp – Grandsamverkan – och tänker protestera mot lyxbygget. Deras krav är billigga hyresrätter, nu är det dags att säga ifrån. Studenter runt om i Sverige har fått känna av vad ordet bostadsbrist innebär, i Lund har vissa t.om. fått bo i tält. Kom igen, nu organiserar vi folk i protester och hjälper Grandsamverkan  och visar att vi inte ställer upp längre på den orättvisa bostadspolitiken som förs i övrigt. Folket och då framförallt ungdomar behöver billiga hyresrätter och inte vräkiga vidriga lyxvåningar.

/Jessica

rich_poor

PS. Ni har väl kollat in andra bloggar som skriver om livet som student och om bostadsbristen? Kolla även detta. DS.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Artiklar, Studentliv

2 responses to “Stöd studenternas protest i Karlstad mot orättvis bostadspolitik!

  1. Gustav Lind

    Detta är fan för jävligt! Jag kommer från Karlstad men bor i Malmö (inneboende förövrigt, som alla studenter tvingas göra) och pluggar i Lund. Här nere är bostadsbristen fanimig komisk, men ingen ska behöva gå bostadlös någonstans i vårt avlånga land. organisera, protestera, ockupera kamrater!

  2. avantivideo

    Ockupera skiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s