Honduras, SVT och Democracy Now!

Igår (090922) ägnades majoriteten av Aktuellt kl 21 till att diskutera åldersdiskriminering. Det var inte ett direkt aktuellt ämne, inget nytt hade hänt, och till råga på allt hade de bjudit in brackan Alexandra Charles från 1,6-miljonersklubben som raljerade över människor som blivit utslitna av sina arbeten, samt Stureplanscenterpartisten Fredrick Federley som passade på att argumentera mot LAS…

När den brutala avvisningen av flyktingar från ett läger i Calais i Frankrike togs upp var det ett kort och oinitierat inslag, där man inte bemödat sig om att pressa de ansvariga för övergreppet. Strax där efter kom ett inslag om höstdagjämningen.

Otroligt nog inte en enda rad om till exempel händelserna i Honduras, där president Zelaya i hemlighet återvänt till landet. Telesur däremot rapporterade om skottskadade människor – till och med DN och SVD lyckades göra artiklar om händelserna.

Om man söker bra internationella nyheter kan jag dock framför allt rekommendera Democracy Now! Som igår inte bara var på plats i Tegucigalpa, utan också, inne på Brasiliens ambassad, lyckades få en kort intervju med Zelaya. Inte illa av en vänsterintellektuell kanal som bara lever på frivilliga bidrag. Program från Democracy Now! sänds dessutom på Öppna kanalen tisdag till lördag kl 08.00 samt 24.00. Mycket nöje!

Länkar:

http://www.telesurtv.net/

http://www.democracynow.org/

http://www.oppnakanalenstockholm.se/

 /Edvin

honduras-people460_1432584c

 När Fredrik Federley vill prata LAS får folkliga uppror stryka på foten.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s