VSF på silverplats i Frihetliga Fotbollskuppen

Vi bestämde oss för att sparka igång den nya terminen med att sparka boll. På Skarpnäck sportfälts sköna gräsplaner ägde Frihetliga fotbollskuppen rum i lördags. Det är en fotbollsturnering på vänskaplig och avslappnad nivå mellan olika vänstergrupper. Som namnet Frihetliga Fotbollskuppen antyder deltog nästan bara grupper från den autonoma vänstern. För att positionera oss mot dessa frihetliga fasoner, som naturligtvis bara är en omskrivning för allehanda anarkistisk urartning, gick vi för dagen under täcknamnet Vad Styrelsen än Fordrar. Den osmutsat blodröda fanan skulle också komma att bäras högt och segern sånär bärgas till det renläriga, auktoritära lägret.

VSF, klädda i grönt till heder för den iranska revolten, inledde mot Partigiani Livornesi Scandinavia. Och det var smack och pang direkt, seger med 5-0. Andra matchen mot svartklädda Ett-Noll: 5-0. Sedan följde två jämnare drabbningar mot Immaterial och Planka.nu, men the green machine fortsatte framåt obesegrade efter 3-1 respektive 1-1.

I kvartsfinalen golvades en sammanslagning av Ungsocialisterna och Rote Arme Fussball med 5-0, och i semin stod de bajenfärgade till slut som segrare efter en hård match mot Uppsala Kamratfotboll: 1-0. Finalen spelades inför hyfsat stor publik, som tyvärr alla höll på motståndarlaget Svarta Stjärnan. Mardrömsstarten var ett faktum när hippiegänget gjorde mål i första anfallet, och sedan ett till några minuter senare. Det hjälpte inte att VSF var spelförande resten av matchen och skapade en hel del målchanser. SS kämpade bra, vann med 3-0 och försvarade därmed fjolårets turneringsseger.

Vi tackar alla motståndare, samt det grymma folkköket som gav oss gott bränsle i pauserna till schyssta priser. Vi glädjer oss över att vår framgång bestod inte främst i framstående individer på planen, utan bra kommunikation och organisation. Våra styrkor kommer till användning inte bara i det gröna fältets schack utan, tyvärr för våra motståndare, även i betydligt mer allvarliga sammanhang. Hasta la victoria siempre!

DSC00379

/Emil

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Aktivitetsrelaterat, Bildreportage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s