Demonstrera på måndag!

Igår hölls en nationall aktionsdag till stöd för de strejkande arbetarna på Lagena. Flygblad delades ut utanför Systembolaget-affärer i ett drygt tiotal städer. I Stockholm delades ca 10 000 flygblad ut utanför tio olika bolag. Responsen från passerande var oftast väldigt bra. Folk la 3000 kr i insamlingsbössor till strejken.

Nu ges två viktiga tillfällen att delta i denna kamp som är hela Sveriges arbetarklass kamp.

På måndag hålls en stor demonstration utanför Lagena i Jordbro, kl 14.00. Prognosen lovar kanonväder så inga ursäkter finns såvida man inte är på jobbet! Strejken är på måndag en vecka gammal och allt stöd är nu viktigt, då det kan bli avgörande för att arbetarna ska orka kämpa vidare. Om du som utomstående vill hänga med, så hör av dig till vsfsthlm@gmail.com och ta pendeltåget med oss.

Arbetarna saknar strejkkassa, och riskerar dessutom bli dömda på 100 000 kr i böter i Arbetsdomstolen. Därför har stödkampanjen Lagena-arbetarns vänner startat en insamling. Tänk noga efter om du inte kan avvara en hundralapp eller liknande till detta enskilda ändamål. Facebook-gruppen som stödjer Lagena-arbetarna har 1400 medlemmar. Om vi alla skänker 100 kr, så är problemet löst. Sätt in ditt bidrag på plusgiro-konto 134456-3.

Ha en skön midsommarhelg så ses vi på måndag!

/Emil

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Aktivitetsrelaterat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s