Fy fan vad äckligt sjukt.

Jag läser här att konstfackeleven som fejkade ett sammanbrott nu åtalas. Jag ser även här att Victor Marx, som bygger hus åt hemlösa, nu sparkats från sin skola för att han inte följt precis alla regler som finns i samhället.

Fy fan vad äckligt sjukt.

Det hela handlar enligt mig om att storma en av de sista bastioner där det förekommer liv som inte regleras av stat och/eller kapital.

Det klart att det kan vara bra med en byggnorm. Men vad fan, vi snackar om folk som ändå inte har någonstans att bo! Det klart att man inte ska gäcka sina medmänniskor. Men AHHH, vi vet ju alla att det inte är det det handlar om. Det folk är provocerade av är att något skett utanför ramen för vad de är vana vid.

Allt ska regleras. Sorteras. Likriktas. Mätas upp i enheter. Det handlar om bruksvärdets fallande tendens. Ett kvantifierat liv i vars spegelbild vi inte ser oss själva utan olika diagram som mäter våra sociala värden.

Jag spyr på den här utvecklingen, och jag hoppas att världens konstnärer vägrar att anpassa sig till ett likriktat skitliv där ingenting görs utan Norminstitutens godkännande. För i ett sådant liv finns ingen konst värd namnet.

/Olle

Andra bloggar som skriver om detta: denna, denna och denna.

Annonser

1 kommentar

Filed under Artiklar

One response to “Fy fan vad äckligt sjukt.

  1. Pingback: En Folkrörelse, En Konst, Ett Folkparti! – Den långsamma reprisen « Nemokrati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s