Akta er för liberalernas lögner.

Idag hade vi flygbladsutdelning för det öppna möte som det nystartade nätverket förenade studenter kallar till.

Helt plötsligt kom en liberal fram av klassiskt snitt – ni vet, snälla killen som förnekar att han vill skruva åt tumskruvarna på fattigt folk, han vill bara se till att ingen får någon hjälp av staten att klara sig här i livet.

Han var mycket upprörd över vårt flygblad precis som alla andra högermuppar som antastar oss när vi delar flygblad. Men vi noterade en intressant detalj: istället för att försvara den sutidesociala kommitténs arbetarfientliga förslag (som ni kan läsa om här), förnekade han prompt att det var det rapporten handlade om.

Han är inte den första liberalen som valt att helt förneka att rapporten alls handlar om att förkorta studiemedelstiden.

Vi tycker att det är förbannat avslöjande. Liberalerna kan inte ens försvara det faktiska sakinnehållet i de skitrapporter som regeringen bestället. Istället väljer de att låtsas som att de handlar om helt andra saker (som att studiemedlet borde höjas, jo tjena, det tror inte ens Lars Leijonbor på).

Det säger en hel del om vilken sprängkraft som finns i att upplysa Sveriges studentkollektiv vilket grov försämring regeringen är på väg att attackera dem med. För högerns svar är inte motargument utan revisionism som skulle få Stalin själv att gapa av beundran.

VSF låter sig inte trampas ned.

/Olle

Annonser

1 kommentar

Filed under Artiklar

One response to “Akta er för liberalernas lögner.

  1. Emil

    Mm, det är lustigt men bra att många liberaler kör den taktiken av förnekande. Senast idag när jag delade flygblad räckte jag fram en flyer till en snubbe med M-nål på kavajen, och han nästan skrek ”det är ingen försämring!” och gick snabbt vidare. ”Kanske inte för dig” tänkte jag säga men han försvann i massan. Klart, om man alltid använder marknaden som måttstock på vad som är bra och dåligt, blir det ju logiskt att säga så. Anser man däremot att människan inte ska tjäna marknaden utan att ekonomin ska tjäna människan, då ser man i förslaget den intressekonflikt som finns överallt i detta samhällssystem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s