Om modiga män som sätter ned foten.

De allra flesta inser nog att situationen på Rosengård är riktigt illa.

Att folk bränner saker till höger och vänster borde få varje förnuftig hjärna att dra slutsatsen att de som gör det inte har särskilt bra levnadsstandard.

Varje förnuftig hjärna borde också kunna räkna ut att lösningarna är: total social upprustning, att bryta hopplösheten som präglas ungdomarna i Rosengårds framtidsutsikter, gör kultur och nöjesliv mer tillgängligt för folk (i detta fall rosengårdsborna)  som inte har pengar. Och så vidare.

Men detta är det ingen som säger. För här kan vi ju plocka billiga, rasistiska poänger. Det är alltid samma människor. De upplysta medelklassmännen som minsann tror på människans individuella frihet. Det är alltid de som lägger armarna i kors och försöker se hårda ut. De visar: vi tolererar inte huliganism och andra fegheter! Fram med mer poliser, bygg murar runt drägget, hårdare straff!

Huvudsaken är att man inte är feg. Att man kan ge ett lagom hårt intryck – de som bråkar ska veta att de har att göra med en riktig fighter.

Men det som är så bra är att man samtidigt kan visa upp sig som just den upplysta trevliga killen. Som aldrig skulle slå en annan människa eller uttala sig sexistiskt om det svagare könet. En riktigt hyvens kille, Amnestymedlem och allt.

GAAH.

Batongliberalerna sitter i sina trygga villaområden och skakar över att förorten rämnar till följd av 30 års nyliberal politisk hegemoni. De jävlarna verkar tro att de kan komma undan med att framstå som de totalitära och rasistiska våldsivrare de är. Nu får det vara det slut på det enligt mig.

/Olle

Några andra som skrivit

Annonser

4 kommentarer

Filed under Artiklar

4 responses to “Om modiga män som sätter ned foten.

 1. Hasse

  ”Att folk bränner saker till höger och vänster borde få varje förnuftig hjärna att dra slutsatsen att de som gör det inte har särskilt bra levnadsstandard.”

  Så är det förstås. Det är därför det brinner i varje gathörn i fattiga länder som thailand, bolivia och kenya.

 2. Japp, i Thailand brinner det t.o.m i huvudstaden och bomber i bland. Samt lite statskupper.

 3. feelsgoodtobeagangsta

  Bra skrivet.

  Svineriet visar allt tydligare sitt sviniga tryne, allt eftersom motstånd dyker upp. Nationell Rosengård-styrka, herregud.

  I de fall de rör sig om dumma borgare som kommer med dessa förslag – hur kan undgå att reflektera den minsta aning djupare över problemet, dess orsaker, och verkliga lösningar? I de fall det rör sig om onda borgare, som inser att deras fåtalsvälde kräver att vissa har det som i Rosengård – hur mycket reaktion och repression är de egentligen beredda till? Hur mycket uppror och upplopp ska det krävas för att byta ut dessa förtryckare?

 4. Grrr!

  ”Hasse” skrev: ”Så är det förstås. Det är därför det brinner i varje gathörn i fattiga länder som thailand, bolivia och kenya.”

  Jag vet inte om kommentaren ovan var avsiktligt ironisk med tanke på att dessa länder ligger väldigt högt rankade vad gäller politisk instabilitet. I dessa länder är våldsamt upplopp och våldsamma demonstrationer ett vanligt inslag så även politiska mord och våldsbrott senast nu i Thailand som förra året genomled ännu en statskupp. Bolivia är vad jag vet ett av de länder i världen med högst kriminalitet och högst korruption samt även ett av de fattigaste. Kenya är inte heller direkt Lidingö….

  Återigen missar ”Hasse” målet med hästlängder, fast han är inte ensam utan flankeras av tusentals andra oupplysta ”liberaler” (stockkonservativa). De lyckas inte ens dra sådana här enkla paralleller utifrån oroligheterna i Rosengård. Pinsamt!

  Det vore ju trevligt om dessa herrar tog sig tid att läsa på lite från de egna leden innan de öppnar munnen; http://www.freedomhouse.org listar årligen länder utifrån varibaler som ”frihet” ”pressfrihet” ”religionsfrihet” etcetera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s