Bror duktig gör stan osäker.

Igår var jag och min flickvän på fotboll. Det var mycket trevligt även om det var bittert att IFK Glenn tog hem segern till slut.

Hur som helst blev vi rejält uppretade av en rad händelser som utspelade sig under hemresan. Vi promenerade till Skärmarbrinks tunnelbanestation för att slippa det värsta folktrycket. Men inte slapp vi en tryckt och obehaglig stämning för det. Där hade nämligen polisen någon form av samlingsbas och hela stationen var pintjock med snutar.

Kanske var de besvikna för att inget tumult utbrutit än, för att de inte fått upprätta någon ordning, för det märktes att dom var rejält sugna på att mucka gräl.

Två exempel:

De gick på en kille som hade SL-kort, men som inte drog det korrekt i spärren. Alltså, en kille som inte begick något regelbrott och hade han inte haft en biljett så hade han på intet sätt brutit mot lagen. Ändå tjaffsade de med honom och var sjukt otrevliga.

En tjej nere på själva tunnelbanan hade sin hund på sätet. Då började poliserna tjaffsa med henne också, med den drygaste och mest överlägsna tänkbara ton. När hon tagit ned sin hund från sätet så beordrade de henne att få hunden att sitta också.

Alltså. Vi snackar om två fall där inga somhelst brott begåtts. Jävligt odramatiska grejer som någon medmänniska, som eventuellt stört sig på beteendet, lätt hade kunnat säga till själv om. Men, snutens tjaffsande hade ju inget med brott eller ordning att göra. Det var deras personliga åsikter som fick dem att beordra folk till höger och vänster att bete sig annorlunda. Det är bror duktig – kamratuppfostraren – som är i farten alltså.

Inte för att jag gillar sedlighetshaverister i vanliga fall. Men det är liksom lite värre när personen som tjaffsar är beväpnad. Det finns liksom inte utrymme att tjaffsa emot när man kan få en pistol upptryckt i nyllet.

/Olle

Annonser

3 kommentarer

Filed under Artiklar

3 responses to “Bror duktig gör stan osäker.

  1. Supporterpolisen…jag hamnade i en ganska tråkig situation i gången upp från tunnelbanan till Råsunda en gång. Massa poliser som stod och laddade som fan. Sen kom DFG springande och någon sorts Benny Hill-jagande inleddes. Vet inte vilken sida som var mest taggade, polisen eller huliganerna. Det var spända muskler, tuggande käkar och uppspärrade blickar på båda sidor kan jag säga.

  2. Emil

    Sen är det väktare. Senast för en halvtimme sen såg jag tre stirriga vakter knuffa en gubbe av tåget och ut från stationen för att han druckit en bärs i en tom vagn en fredagkväll. Han kunde inte svenska och försökte ställa frågor på nåt annat språk men väktarna gjorde inte minsta försök att kommunicera. Kan man inte få bara massa Lugna gatan-folk istället?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s