Bokbordsrapport 26/3

Det är med en blandning av oro och munterhet inför pajaskonsterna som VSF Sthlm ser hur Cirkus Alliansens företrädare springer Kapitalets ärenden i strävan att göra högskolan till en fabrik för disciplinering av arbetskraft. Deras senaste åtgärder i denna strävan är att sänka antalet år man får studiemedel, samt göra det mycket svårare att få bostadsbidrag. Å ena sidan tar man sig för pannan då vi som lever i studenternas verklighet så enkelt ser hur detta är 0 rätt, IG och U, så tvärtemot vad som behövs så det blir parodi. Vi säger som Brasse skulle sagt: fel, fel, fel, FEL – Leijonet ska bort! Å andra sidan är det precis vad vi väntar oss av liberaler som skiter i folkets frihet, men försvarar kapitalisternas frihet att förtrycka andra med näbbar och klor.

För att peppa studenterna på Stockholms universitet satte ett gäng kamrater idag upp 200 humoristiska och informativa affischer, delade ut 200 flygblad med diskussion om vårt minskande respektive näringslivets ökande inflytande på universitetet, samt sålde den läsvärda tidskriften ”Socialistisk debatt”. Flera förbipasserande var nyfikna och höll med om att dessa initiativ verkligen behövs. Att några brats hasplade ur sig ett ”usch” eller ”fy fan” i falsett vid åsynen av vårt oanständiga material, det ser vi som tecken på att klasskampen sköts som den ska.

VSF fortsätter att stödja studenters kamp mot lismande profitörer om inflytandet över utbildningen, för en dräglig ekonomisk situation, och för en öppen arbetsplats anpassad till våra behov och inte till månglares eller skitjobbsvärvares.

/Emil

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Aktivitetsrelaterat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s