Varför alla dessa bokbord?

VSF Stockholm har ofta bokbord, eller informationsbord som det kanske borde heta då vi snarare har flygblad och pamfletter på dem än böcker. Många undrar säkert vad som är poängen med dessa. Och vad är det egentligen för skillnad på våra bokbord och alla reklamjippon som olika försäljare ställer upp, är vi inte egentligen precis som dem och bara vill pracka på folk en massa skit?

Det är oändligt viktigt för oss att bryta den bilden av vår verksamhet. Det sista vi vill är att få folk att köpa något eller att fiska röster. Det vi vill skapa är just ett utrymme för andra tankar och praktiker än vad den varufierade akademin erbjuder.

Därför är det viktigt för oss att våra bokbord inte bara är av propagandistisk art, utan att vi har annat att erbjuda. Genom att skapa ett spontant diskussionsforum om allt mellan himmel och jord på ett universitet, där inga kurser ges om hur världen egentligen ser ut, hoppas vi kunna stimulera folk på ett sätt som vida överskrider den formella politikens ramar.  Dessutom är det inte sällan som våra bokbord direkt arbetar för en mindre utarmad studentgrupp genom att tillhandahålla gratis fika. Med skyhöga fikapriser på campus är vi mycket nöjda varje gång vi bjudit hundratals fattiga studenter på gratis fika.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Artiklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s